Jupiler Pro League - Mats Rits trapt KV Mechelen top 6 in

door
Belga
Leestijd 2 min.

KV Mechelen heeft dinsdag op de twintigste speeldag in de Jupiler Pro League Charleroi geklopt met 1-0. Mats Rits scoorde tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de match. Dankzij de zege klimt Mechelen naar de vierde plaats op. In een intense match vond Mechelen pas in het slotkwartier de opening. Charleroi-doelman Nicolas Penneteau kon een knal van Aleksandr Bjelica niet klemmen en Mats Rits (80.) was bij de pinken om de 1-0 binnen te trappen. Charleroi zette nadien alles op alles, maar de Mechelse afweer hield stand.

In de stand duikt Mechelen dankzij deze vierde zege op rij de top 6 binnen. KV prijkt met 34 punten op plek vier, die het moet delen met Charleroi.

De degradatietopper tussen Moeskroen en Westerlo baarde een muis. In een match die beide teams vooral niet wilde verliezen, waren de kansen op Le Canonnier schaars. In de rangschikking schieten de twee ploegen weinig op met een punt. Moeskroen en Westerlo blijven de rode lantaarn delen met elk twaalf punten, wat er al vijf minder zijn dan nummer 14 Eupen, dat woensdag Club Brugge ontvangt.

Waasland-Beveren versloeg op de Freethiel Sint-Truiden met 3-1. Via goals van Zinho Gano (6.), Jonathan Buatu (45.) en invaller Alessandro Cerigioni (63.) liep de thuisploeg uit tot 3-0. STVV kwam in het slot niet verder dan de eerredder van Yohan Boli (75.) op penalty.

Waasland-Beveren (18 punten) geeft zichzelf dankzij de overwinning zuurstof en klimt over Eupen naar de dertiende stek. Sint-Truiden staat een plaats hoger met negentien punten.

.

bron: Belga