«Geen brandweerman, maar toch aan de slag bij de brandweer!»

Wie?
door
marketing
Leestijd 1 min.

Wout Quirynen

Leeftijd? 40

Studies? Hoger Secundair Kantoor

Functie? Applicatiebeheerder

Bedrijf? Brandweer Zone Antwerpen

Wat houdt je job in?

“Ik ben sinds juni 2016 applicatiebeheerder en zorg voor de automatisering van onze brandweer. Ik luister naar de noden, hou bestaande applicaties up-to-date, bekijk nieuwe versies en spreek met leveranciers over mogelijke optimalisaties. Op die manier kan de brandweer efficiënter werken.”

Wat vind je het leukste aan je job?

“IT was altijd mijn hobby. Nu is het mijn beroep. Daarnaast is het leuk dat je geen brandweerman hoeft te zijn om toch bij de brandweer te kunnen werken. Verschillend tegenover mijn vorige job is dat ik me vandaag specifiek kan focussen op vijf grote projecten. Samen met mijn vier andere collega's kunnen we zo meer bereiken.”

Wat weten de mensen niet?

“Weinigen beseffen dat hulpverleners steeds meer IT-tools inzetten. Zo hebben we bij de brandweer bijvoorbeeld laptops in de wagen om info sneller te delen op het terrein en werken we intensief met Google Apps tijdens crisissituaties. We verbeteren en innoveren voortdurend.”

Hoe kan je doorgroeien binnen de brandweer?

“Je kan binnen de brandweer meedoen aan interne bevorderingsprocedures, waardoor je kan doorgroeien en intern van functie veranderen. Zelf vond ik deze vacature via de sociale media kanalen van Brandweer Zone Antwerpen. Nu ben ik vooral gefocust op mijn huidige jobinhoud, maar ik ben wel blij dat er mogelijkheden zijn om eventueel door te groeien.”