Simon Mignolet staat ook maandag in doel bij Liverpool

door
Belga
Leestijd 2 min.

Simon Mignolet zal ook maandag in de derby op verplaatsing bij Everton de netten van Liverpool verdedigen. Dat verklaarde trainer Jürgen Klopp vrijdag. Mignolet verloor zijn basisplaats aan de Duitser Lorius Karius, maar die stelde de jongste weken teleur en woensdag kreeg Mignolet voor het eerst sinds maanden weer een kans. Op de zestiende speeldag in de Premier League hield Mignlolet op het terrein van Middlesbrough onder meer met een knappe redding zijn netten schoon. Het leverde Liverpool een 0-3 zege op. Divock Origi hielp daar met een doelpunt en een assist aan mee.

"Simon Mignolet speelde een uitstekende wedstrijd, dus start hij maandag gewoon opnieuw in de basis. Het is ook niet mijn bedoeling om elke week van doelman te veranderen", zei Klopp. "Ik heb Mignolet er in de eerste plaats ingezet omdat hij in een uitstekende vorm verkeert. Daar moeten we gebruik van maken. Karius heeft nu de tijd om zich te focussen op de trainingen, zonder enige druk. Het is goed om hem even uit de vuurlinie te halen."

Liverpool is al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen in de Merseyside derby (5 zeges, 7 gelijke spelen). De laatste overwinning van Everton dateert van oktober 2010 (2-0 in het eigen Goodison Park), de laatste keer dat Everton won op Anfield was in september 1999 (0-1). In de Premier League is Liverpool na zestien speeldagen met 34 punten tweede, op zes punten van Chelsea. Het Everton van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas bezet met 23 punten de achtste stek.

bron: Belga