Politie-inspecteur aangehouden op verdenking van brandstichtingen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een 30-jarige politie-inspecteur van de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) zit sinds dinsdag in de cel op verdenking van een reeks brandstichtingen. Dat schrijft Het Nieuwsblad en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de man. Volgens die advocaat, meester Marijn Van Nooten, betwist zijn cliënt alle tenlasteleggingen en zitten er geen materieële bewijzen in het dossier. De Brusselse raadkamer besloot wel de aanhouding van de man te verlengen. De dertiger, Laurent L., zou verantwoordelijk zijn voor niet minder dan acht brandstichtingen tussen mei en eind september in het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Het ging onder meer om de wagen van L. zelf, een paar bomen en snoeiafval maar ook om een schuurtje en twee parasols. Tot tweemaal toe was het enkel aan de brandweer te danken dat het vuur niet oversloeg naar een gebouw en veel zwaardere schade veroorzaakte.

De lokale politie van de zone Zennevallei (Beersel/Halle/Sint-Pieters-Leeuw) voerde een onderzoek naar de verschillende brandstichtingen maar vond geen verband tussen de verschillende doelwitten, noch een spoor naar de onbekende dader.

Het was uiteindelijk de politie Brussel Zuid die met een mogelijke verdachte kwam aandraven. Toen Laurent L. samen met enkele collega's zelf voor een brandstichting werden opgeroepen in hun politiezone, zou L. zich abnormaal zenuwachtig gedragen hebben. Zijn collega's verwittigden daarop de politiezone Zennevallei. Dinsdag werd L., die vlakbij Vlezenbeek woont, opgepakt en woensdag werd hij door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

"Ik kan enkel zeggen dat er tegen mijn cliënt geen materiële bewijzen in het dossier zitten", zegt meester Marijn Van Nooten. "Alles is gebaseerd op vermoedens en mijn cliënt betwist met klem dat hij achter deze feiten zit."

bron: Belga