Real Madrid naar finale WK voetbal voor clubs

Real Madrid heeft zich vandaag in het Japanse Yokohama als tweede geplaatst voor de finale van het WK voetbal voor clubs. De (Europese) Champions League-winnaar maakte zijn favorietenstatus waar en haalde het in de halve finale met 2-0 van het Mexicaanse Club America. Karim Benzema maakte op slag van rust de openingstreffer, diep in de toegevoegde tijd van de tweede helft trof ook wie anders dan Cristiano Ronaldo raak (90.+3). Real was duidelijk de betere ploeg in het 'International Stadium Yokohama', maar zag zijn overwicht pas op slag van rust beloond worden. Het was de Fransman Benzema die de Koninklijke in de toegevoegde tijd van de eerste helft (45.+2) op voorsprong trapte. Ook na de pauze kregen de Madrilenen - in 2014 al eens winnaars van de 'FIFA Club World Cup' - meerdere kansen om te scoren, maar dat lukte aanvankelijk niet meer. Drie minuten in de toegevoegde tijd trapte Gouden Bal Ronaldo de 2-0 dan toch tegen de touwen. Club America kwam er nauwelijks aan te pas, Real stootte verdiend door naar de eindstrijd.

In die finale, die ook in Yokohama gespeeld wordt, wacht zondag het Japanse Kashima Antlers. Zij plaatsten zich gisteren al - erg verrassend - voor de finale door het Colombiaanse Atletico Nacional met 3-0 te kloppen. De Japanse landskampioen werd zo de eerste Aziatische club in de finale van een WK voor clubs.