Roeselare en Maaseik op weg naar bekerfinale volleybal

Woensdagavond werden de heenwedstrijden in de halve finales van de Beker van België volleybal afgewerkt. Roeselare en Maaseik namen een optie op een finaleplaats. Vooral Roeselare deed een schitterende zaak door bij Aalst te winnen. In het competitieduel eind vorige maand won de bekerhouder nog vlot met 0-3 en ook woensdagavond werd het een driesetter (23-25, 21-25 en 21-25) in het voordeel van Roeselare. Het ging echter niet zo vlot als enkele weken geleden. Pekmans scoorde aan de lopende band voor de thuisploeg, maar de bezoekende opposite Tuerlinckx deed nog net iets beter. Bij de bezoekers deed ook Coolman het aanvallend voortreffelijk.

Maaseik werd in de eerste set wel onmiddellijk opgeschrikt. Antwerpen was het best uit de startblokken geschoten en snelde zo naar een eerste, ruime deelwinst. Vanaf de tweede set nam de thuisploeg wel de bovenhand. Vooral in de derde set haalden de Limburgers uit, waarna ze de klus klaarden in set vier (18-25, 25-21, 25-14 en 25-22). Bij de bezoekers was Cox van goudwaarde, maar hij kon geen vijfsetter afdwingen. Bij Maaseik scoorden Maan en Rychlicki allebei vijftien punten.

Door de uitzege staat huidig competitieleider Roeselare met één been in de finale. Aalst heeft een klein mirakel nodig om die achterstand nog goed te maken. Antwerpen heeft wel nog het thuisvoordeel in de volgende match. De terugwedstrijden staan op woensdag 28 december op het programma.