Antwerp Giants gaan onderuit in Turkije

De Antwerp Giants zijn woensdag met een nederlaag begonnen aan de tweede poulefase van de FIBA Europe Cup. Op bezoek bij het Turkse Demir Insaat trok het team van coach Roel Moors met 81-67 (rust: 48-25) aan het kortste eind. Bij Antwerp, dat na het eerste kwart al tegen een 26-7 achterstand aankeek, was Jason Clark met 23 punten het best bij schot. Corey Hawkins lukte 11 punten. Bij Dmir Insaat lieten Seawright en Eldridge respectievelijk 15 en 14 punten optekenen.

In groep L kwamen de twee andere tegenstanders van de Antwerp Giants, het Franse Gravelines en het Slowaakse Prievidza, dinsdag al in actie. Prievidza haalde het nipt met 95-98 van het team van de geblesseerde Quentin Serron. Volgende week woensdag ontvangt Antwerp Gravelines.

De zes groepswinnaars en de beste twee nummers twee plaatsen zich samen met acht afvallers van de Champions League voor de achtste finales. Bergen, Brussels en Limburg United strandden in de eerste groepsfase van de FIBA Europe Cup.