Slechts één rijstrook beschikbaar na ongeval Brusselse buitenring Zellik

door
Belga
Leestijd 1 min.

Om iets voor 5 uur maandagochtend gebeurde er op de Brusselse buitenring in Zellik een ongeval met een personen- en een vrachtwagen. Daardoor is slechts een rijstrook beschikbaar, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer wordt aangeraden de omgeving te vermijden. Door het ongeval scheurde de brandstoftank van de vrachtwagen, waardoor er brandstof op het wegdek terechtkwam.

Twee rijstroken zijn versperd, en alle verkeer moet momenteel over een rijstrook rijden. Daardoor was het iets voor zes uur al een halfuur aanschuiven van Strombeek-Bever tot Zellik, en het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor een moeilijke ochtendspits.

"We vrezen dat de wachttijden zullen toenemen omdat de brandweer aangaf nog tot een stuk in de ochtendspits nodig te zullen hebben om het wegdek weer schoon te maken", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het verkeer wordt aangeraden de omgeving te vermijden. Wie van Hasselt naar Gent moet rijdt voorlopig beter over Antwerpen en niet over Brussel. Wie van het noorden van de Brusselse ring naar het zuiden moet rijdt beter om via de Brusselse binnenring. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die van Machelen of Strombeek via de E19 richting Bergen of Charleroi willen.

bron: Belga