Mertens leidt Napoli met hattrick makkelijk voorbij Cagliari

Napoli heeft vandaag op de zestiende speeldag van de Serie A fors uitgehaald op Sardinië, bij Cagliari. Dankzij onder meer drie treffers van Rode Duivel Dries Mertens, voor het eerst in bijna een maand nog eens in de basis, wonnen de Napolitanen met 0-5. Na een halfuur zwoegen was het Mertens die de bezoekers na 34 minuten op voorsprong bracht. Op assist van kapitein Hamsik draaide Mertens goed weg van zijn tegenstander om vervolgens Cagliari-doelman Storari te vloeren met een laag schot. Na een kopbalgoal van Hamsik (45.), net voor rust, en een afstandsschot van Zielinski (51.), net na rust, waren de drie punten helemaal binnen voor Mertens en co. De Leuvenaar wilde echter meer en maakte op drie minuten tijd (69. en 72.) zijn hattrick compleet met twee schuivers naast Storari. Drie minuten later zat zijn werk erop en gunde coach Sarri Mertens nog een verdiende applausvervanging.

Voor Mertens is het de tweede glansprestatie in minder dan een week. Dinsdag leidde hij Napoli als invaller, met een goal en een assist, naar een 1-2 zege bij Benfica in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. De Napolitanen waren daardoor zeker van groepswinst en kwalificatie voor de achtste finales.

In de Serie A klimt Napoli naar een gedeelde vierde stek, op vijf punten van leider Juventus dat deze namiddag Torino ontmoet in de Turijnse stadsderby. Cagliari kampeert op de twaalfde stek.