Aanslag Besiktas-stadion - Al 29 doden en 166 gewonden geteld, tien verdachten aangehouden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Volgens de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Suleyman Soylu zijn er na de dubbele ontploffing vlakbij een voetbalstadion in Istanboel 29 doden en 166 gewonden. Hij deelde ook mee dat tien personen werden gearresteerd die iets met de aanslag te maken zouden hebben. Onder de doden waren 27 politieagenten en twee burgers, aldus Soylu, die de gebeurtenissen omschreef als een terreuraanval en sterk veroordeelde. Sommige gewonden zijn er ernstig aan toe. Het Turkse ministerie van Gezondheid had het eerder nog over 15 doden en 69 gewonden.

Zaterdagavond vonden er twee explosies plaats in Istanboel. De eerste werd veroorzaakt door een bomauto vlakbij het stadion van voetbalclub Besiktas, waar net een voetbalwedstrijd had plaatsgevonden. Zo'n 45 seconden later deed zich in het nabijgelegen park een tweede ontploffing voor, vermoedelijk veroorzaakt door een zelfmoordterrorist.

De aanslag werd nog niet opgeëist, maar president Erdogan liet al verstaan "de terroristische organisaties en de personen die erachter zitten te zullen verslaan".

bron: Belga