Okaka (ex-Anderlecht) bezorgt Watford drie punten, ondanks twee goals van Lukaku

Everton heeft vandaag op de openingswedstrijd van de vijftiende speeldag in de Premier League een 3-2 nederlaag geleden bij Watford. Stefano Okaka, vorig seizoen nog bij Anderlecht, wiste met twee goals de openingstreffer van Romelu Lukaku uit, die zelf ook twee keer scoorde. Everton kon al anderhalve maand niet meer winnen in de Premier League, maar begon tegen op Vicarage Road uitstekend aan de partij. Romelu Lukaku, al anderhalve maand zonder doelpunt, bracht de Toffees na zeventien minuten op voorsprong. Watford bleek echter niet aangeslagen en Stefano Okaka bewees bij zijn tweede basisplaats zijn waarde. Eerst bracht de Italiaan Watford met een goal achter het steunbeen op gelijke hoogte (36.) om op het uur met het hoofd een tweede keer raak te treffen. Tussendoor had ook verdediger Prödl (59.) nog raak gekopt. Lukaku (86.) kon, ook met het hoofd, de eindstand in het slot vastleggen op 3-2.

Naast Lukaku stond ook Kevin Mirallas in de basis bij de bezoekers. De Luikenaar werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Christian Kabasele mocht bij de thuisploeg in de toegevoegde tijd invallen om de voorsprong te verdedigen. Watford springt in de stand over Everton naar de zevende plaats, Everton zakt weg naar stek negen.