DVV Trofee Essen - Rust helpt Van Aert aan zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Wout van Aert heeft zijn tiende zege van het seizoen te pakken. Na pech van Mathieu van der Poel kende hij amper tegenstand en snelde hij naar de zege in Essen, waar hij al voor het derde jaar op rij aan het feest was. "Dat het niet spannend was, is jullie mening", oordeelde Van Aert. "Lange tijd schommelde mijn voorsprong tussen tien en vijftien seconden. Heel veel is dat niet, ik heb er toch hard voor moeten knokken om die kloof te houden. Pas in de laatste twee ronden voelde ik me zegezeker en kon ik wat gas terugnemen, maar ik zou dit toch niet als een rustige namiddag omschrijven."

"Het is jammer dat Mathieu zijn kansen niet kon verdedigen. Ik zag in het begin wel dat hij enkele plaatsen achter mij zat, maar op het moment dat ik de speaker hoorde zeggen dat hij lek stond, had ik mijn versnelling al ingezet. Ik wilde de wedstrijd immers snel in handen nemen, dat had ik al van bij de start getoond. Toen ik alleen zat, was het nog lang tot de finish, echt rondjes tellen."

"Blijkbaar doet die stage in Spanje me telkens deugd. We trainen er goed, maar nemen er ook veel rust, in de namiddag kruip ik echt in bed en dat schiet er thuis soms eens bij in. Voortaan ga ik ook thuis wat vaker proberen die rust in te lassen. Ik voel dat mijn conditie goed is en wil dat nog zo'n tijdje houden."

.

bron: Belga