Belgen in het buitenland - Penaltygoal Benteke helpt Crystal Palace aan een punt in knotsgekke degradatietopper

Crystal Palace heeft zaterdag op de vijftiende speeldag van de Premier League 3-3 gelijkgespeeld bij degradatieconcurrent Hull City. Christian Benteke maakte vanop de stip de eerste treffer voor Palace. De 19-jarige Antwerpenaar Julien Ngoy maakte zijn debuut voor Stoke City in de uitwedstrijd bij Arsenal (3-1). Na een flauwe eerste helft, met enkel een penaltydoelpunt van Snodgrass (27.), barstte Hull-Crystal Palace in de tweede helft helemaal open. Benteke (52.) maakte, ook vanaf de stip, gelijk en Zaha (70.) bracht de bezoekers na een knappe dribbel en dito afwerking zelfs op voorsprong. Hull reageerde echter meteen en draaide de score, na goals van Diomande (72.) en Livermore (78.), zelfs nog helemaal om. Voormalig Antwerp-spits Fraizer Campbell kopte de bezoekers een minuut voor tijd echter alsnog naar een gelijkspel. Hull blijft in de stand negentiende, Palace is dertiende.

Steven Defour stond aan de aftrap bij Burnley, dat de drie punten thuishield tegen Bournemouth (3-2). De Clarets kwamen vroeg in de partij op een dubbele voorsprong. Eerst haalde Hendrick (13.) verwoestend uit van buiten de zestien, waarna Ward (16.) een hoekschop van Defour in doel frommelde. Afobe (45.+2) maakte in de toegevoegde tijd van de eerste helft de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd zorgde Boyd voor een veilige 3-1, waardoor de late treffer van Daniels (90.+1) geen belang meer had. Defour werd na 55 minuten vervangen bij de thuisploeg. Burnley klimt in de stand naar dertiende stek, Bournemouth staat elfde.

Jason Denayer speelde een negatieve hoofdrol in de andere degradatietopper van zaterdag, Swansea-Sunderland (3-0). Na handspel van de Brusselaar bracht Sigurdsson (50.) de Welshmen vanaf elf meter op voorsprong. Sunderland kon geen vuist meer maken en twee goals van Llorente (54. en 80.) bezorgden Swansea uiteindelijk nog een ruime zege. Adnan Januzaj mocht na 55 minuten invallen bij de bezoekers, maar kon ook geen ommekeer forceren. In de stand geeft Swansea de rode lantaarn door aan Sunderland.

Julien Ngoy mocht in Arsenal-Stoke City zijn debuut in het professioneel voetbal vieren. De 19-jarige Antwerpenaar kwam vier minuten voor tijd Shaqiri aflossen en mocht proberen nog iets aan de 3-1 achterstand van zijn team proberen te doen. De Potters waren nochtans op voorsprong gekomen in het Emirates Stadion, na een strafschopdoelpunt van Adam (29.). Arsenal reageerde echter met goals van Walcott (42.), Özil (50.) en Iwobi (75.) en hield zo eenvoudig de drie punten thuis. Het klimt in de stand op gelijke hoogte met leider Chelsea, dat zondag nog speelt. Stoke staat tiende.