Belgen in het buitenland - Leicester City smeert Manchester City 4-2 nederlaag aan

Leicester City heeft zaterdag op de vijftiende speeldag in de Engelse Premier League de punten thuis gehouden tegen een matig Manchester City. De landskampioen klopte de club van Kevin De Bruyne, die de partij in het uitgeregende King Power Stadium volmaakte, met 4-2. Jamie Vardy had met een hattrick een groot aandeel in de vierde competitiezege van Leicester. De Foxes begonnen uitstekend aan het duel. Al in de tweede minuut scoorde Vardy zijn eerste competitietreffer in acht matchen. In de vijfde minuut verdubbelde Andy King de voorsprong met een harde knal van net buiten de zestien. Op de tegenaanval omspeelde Vardy (20.) City-doelman Bravo en scoorde hij zijn tweede van de avond. Bij een geruststellende 3-0 voorsprong zette Leicester een muur op rond zijn eigen zestien en loerde het op de counter. De Citizens slaagden er in de eerste helft niet in het defensieve blok van de thuisploeg te ontwrichten. De Bruyne en co produceerden voor het rustsignaal geen enkel schot tussen de palen en waren aan herbronning toe.

Na de thee nam Manchester City de partij volledig in handen. Dat leverde kansen op, maar het vizier van De Bruyne, Gündogan en Zabaleta stond niet op scherp. Slimani dreigde aan de overzijde op de counter met een mooie dribbel, maar zijn lage schuiver vormde geen probleem voor Bravo. Leicester City profiteerde nog van een slechte terugspeelbal van Zabaleta om de score tot 4-0 op te drijven. Vardy (78.) vervolledigde, met behulp van de paal en de doellijntechnologie, zo vanuit heel scherpe hoek zijn hattrick. Kolarov (82.) scoorde de 4-1 door uit een vrije trap het leer over de muur te krullen, invaller Nolito (90.) duwde van dichtbij de 4-2 eindstand tegen de netten.

Leicester City rukt dankzij de driepunter op naar de veertiende plaats in de stand. Manchester City blijft vierde met dertig punten, vier minder dan leider Arsenal.