Metro's Kerstmenu: Filet Pur van dubbeldoelrund

Ingrediënten
door
marketing
Leestijd 1 min.

  • Filet pur van witblauw dubbeldoelrund*
  • Grotchampignons uit Riemst*
  • Verse hoeveboter*
  • Aardappelen
  • Hoeveschapenkaas*
  • Gouden Carolus*
  • Waterkers uit Haspengouw*
  • Bereiding

    Voor een grote groep koop je best een groot stuk vlees. Dat werkt veel makkelijker dan aparte kleine steaks.

  • Schroei het vlees in een warme pan met hoeveboter Uiteraard kruiden met peper en zout.
  • De prei snijden we in stukjes van ongeveer 5 cm. Aanbakken in boter en blussen met rode wijn en laten inkoken op een zacht vuur gedurende 20 minuten.
  • Grotchampignons even aanbakken in bruisende boter met peper.
  • Saus: een paar vettige stukjes van het vlees schroei je aan met een sjalot. Voeg een wortel toe, een potje tomatenpuree en blus met bouillon en de Gouden Carolus. Zeker een uur laten inkoken. Daarna zeef je de saus door en werk je op met een beetje ijskoude boter.
  • De puree kreeg naast peper, zout en nootmuskaat ook nog wat schapenkaas mee voor een extra krachtige smaak.
  • Dresseer op een creatieve manier en werk af verse waterkers.