Metro's Kerstmenu: Compromis à la Flamande

door
marketing
Leestijd 1 min.

Gentse Waterzooi kent iedereen. Wij gingen voor ons kerstmenu op zoek naar de gepimpte versie met smaken die zich niet tot het Gentse beperkten; Mechelse koekoek, Vlaamse grijze garnalen, Brabants grondwitloof, en bubbels uit de Druivenstreek.

Ingrediënten

  • Brabants grondwitloof*
  • Vlaamse grijze garnalen*
  • Bloem
  • Peterselie
  • Hoeveboter
  • Mechelse koekoek*
  • Bereiding

  • Snij enkele stronkjes witloof in jullienne (dat zijn van die lange reepjes). En wok deze heel kort zodat je nog voldoende bite hebt.
  • Snij ook alvast wat peterselie.
  • Maak een roux; smelt 75 gram boter en voeg 100 gram bloem toe. Loskloppen met een garde. Na een tweetal minuutjes kan je een liter bouillon toevoegen in stapjes. Goed roeren is de boodschap! De saus moet iets dikker zijn dan een doorsnee soep. Peper en zout toevoegen en de saus is klaar.
  • De kip even aanbakken in de pan en nadien versnijden in partjes.
  • Presenteer in een diep bord. Als voorgerecht geef je een vijftal partjes kip, een volle pollepel saus, een portie gewokt witloof. Voor de kleur en voor de smaak voegen we tot slot een handje grijze garnalen toe en wat peterselie.
  • Het glaasje schuimwijn uit de Druivenstreek* maakt het gerecht helemaal compleet.