Wout van Aert kan voorsprong verstevigen in Essen

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Essen wordt morgen de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee gereden. Wout van Aert leidt comfortabel in het klassement met 2:06 voorsprong op Kevin Pauwels en won er de voorbije twee jaar. Hij kan voor een drie op drie zorgen. Het parcours aan de Belgisch-Nederlandse grens onderging een aantal aanpassingen. Zo moeten de renners na de eerste materiaalpost een aantal extra heuveltjes overwinnen. Net zoals de Flandriencross in Hamme en de Azencross in Loenhout blijft de veldrit in Essen echter een snelle cross. Op 250 meter van de finish wacht nog een laatste obstakel. "Een uitgerekt trapje", licht parcoursbouwer Erwin Vervecken toe. "De eerste twee treden liggen nog ver van elkaar verwijderd en zijn makkelijk te beklimmen met de fiets. De laatste treden liggen veel dichter bijeen, mogelijk kunnen de technische jongens daar nog het verschil maken."

Mathieu van der Poel won de Flandriencross in Hamme, de eerste twee manches in de DVV Verzekeringen Trofee kwamen op naam van Wout van Aert in Oudenaarde en Ronse. Van Aert won vorige week in Spa-Francorchamps, trainde de voorbije week in Spanje en hoopt zijn goede vorm opnieuw te etaleren in Essen waar hij zowel in 2014 als in 2015 wist te winnen. Hij hoopt om in Essen voor een drie op drie te zorgen. Hij leidt comfortabel in het klassement met ruim twee minuten voorsprong en kan die leidersplaats verder verstevigen.

In de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee steekt belofte Eli Iserbyt er met kop en schouders bovenuit. Eerste achtervolger Nicolas Cleppe moet al een kloof van bijna drie minuten dichten. Bij de vrouwen leidt Thalita De Jong met 1:46 voorsprong op Jolien Verschueren, Sanne Cant staat derde op 2:21.

bron: Belga