Rusland ontkent manipulaties bij dopingcontroles

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rusland ontkent ook na de publicatie van het tweede deel van het McLaren-rapport het bestaan van een door de staat georganiseerd dopingprogramma, zo maakte het Russische ministerie van Sport bekend. "Het Russische ministerie van Sport ontkent het bestaan van elke vorm van overheidssteun aan dopingpraktijken en wil met een nultolerantiebeleid de strijd tegen doping voortzetten", klinkt het in een persmededeling. Aan nieuwsagentschap Itar-Tass liet het ministerie weten het McLaren-rapport uitvoerig te zullen bestuderen.

De reactie komt er nadat eerder op vrijdag het tweede deel van het McLaren-rapport gepubliceerd werd. Daaruit bleek dat meer dan duizend Russische atleten uit een dertigtal sporten tussen 2011 en 2015 gebruik gemaakt hebben van een door de Russische staat georganiseerd programma om positieve dopingtesten te manipuleren.

De manipulatie van de positieve dopingtests zou volgens het onderzoeksrapport plaatsgevonden hebben tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen, de Universiade en het WK atletiek in 2013, en de Paralympische Spelen en Winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji.

bron: Belga