Brugge verlaat Europa met staart tussen de benen

Club Brugge is er niet in geslaagd om punten te pakken in de Champions League. Op de slotspeeldag verloor het met 0-2 van een uitgekookt Kopenhagen.
door
robotredactie
Leestijd 2 min.

Voor de eer, daarvoor traden de spelers van Club Brugge aan op de slotspeeldag van de poulefase van de Champions League. De Bruggelingen waren al uitgeschakeld en hoopten hun fans toch nog op de eerste punten van de campagne en een aangename avond te trakteren, maar dat was hen niet gegund.

Michel Preud'homme had zijn manschappen nochtans met veel enthousiasme het gras opgestuurd, maar de ploeg schoot zichzelf al snel in de voet. De eerste vrije trap van Kopenhagen verdween via de schouder van Brandon Mechele in eigen doel. Een vroege domper voor blauw-zwart, dat kort daarna een nieuwe teleurstelling moest verwerken. De bezoekers speelden hun tweede stilstaande fase van de partij perfect uit en zetten Brugge al na een kwartier op 0-2.

Zelf zette Club Brugge daar weinig tegenover. Het veredelde B-elftal woog duidelijk te licht. Een afstandsschot van Refaelov was in de eerste helft de enige poging binnen het Deense kader.

Club kreeg maar geen snelheid in het spel. Zelfs met de late inbreng van enkele vaste waarden ontbrak het de ploeg aan creativiteit en maturiteit om de wedstrijd in handen te nemen. De Denen zakten ondertussen rustig achteruit en lieten de wedstrijd verder kabbelen. Na 90 minuten gaf het scorebord onverbiddelijk 0-2 aan.

Brugge houdt nul punten over aan de passage in de Champions League. FC Kopenhagen speelt na de winter in de Europa League. Dankzij een 5-0-overwinning van Porto op Leicester strijden beide ploegen verder voor de ‘Beker met de Grote Oren'.