Klaus Van Isacker wordt hoofdredacteur bij Bruzz

door
Belga
Leestijd 1 min.

Klaus Van Isacker, tot voor kort hoofdredacteur ad interim, wordt vast hoofdredacteur bij Bruzz, het stadsmerk van de Vlaams-Brusselse Media. Dat werd bekendgemaakt in een persbericht. In de herschikking van de organisatie staat Jeroen Roppe zijn positie van hoofdredacteur af. Hij zal zich nu specifiek bezighouden met de uitbouw van het nieuwsmerk. Sinds juli 2016 kwam Van Isacker de redactie van Bruzz versterken als hoofdredacteur ad interim. Nu neemt hij definitief de positie van hoofdredacteur in.

"De hang naar regionaal nieuws groeit almaar, BRUZZ is nu multi-mediaal uitstekend gewapend om die vraag voor iedere Brussel-gebruiker in te vullen. Regionale media zijn trouwens niet dood, wel integendeel", zegt Van Isacker.

Van Isacker was eerder al tien jaar directeur informatie van VTM, directeur redacties van De Tijd en L'Echo, en algemeen hoofdredacteur van De Morgen.

Bij zijn tijdelijke aanstelling in juli werd al duidelijk dat de vorige hoofdredacteur Jeroen Roppe zich meer zou focussen op de communicatie en de strategie van het merk Bruzz op lange termijn. Tenslotte wordt Robert Esselinckx, hiervoor adjunct hoofdredacteur, verantwoordelijk voor productie en faciliteiten.

In november werd al bekend dat de nieuwswebsite bruzz.be 50 pct meer bezoekers trok in 2016. "Bruzz werd in april van dit jaar met succes gelanceerd. Nu zetten we een volgende stap. Bruzz moet incontournable worden voor iedereen die in Brussel geïnteresseerd is", legt algemeen directeur Jo Mariens uit.

bron: Belga