Geblesseerde Izquierdo mist duel tegen FC Kopenhagen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge zal het woensdagavond tegen Kopenhagen in zijn zesde en laatste groepswedstrijd in de Champions League zonder zijn goudhaantje José Izquierdo moeten doen. "Izquierdo heeft tegen Oostende een heupblessure opgelopen", legde coach Michel Preud'homme een dag voor de wedstrijd uit. "Ik laat hem niet uit voorzorg aan de kant." Naast Izquierdo zijn ook Engels, De Bock en Diaby nog out met blessures. Izquierdo was naast Vossen nog maar de enige Bruggeling die kon scoren in deze Champions League.

In tegenstelling tot Stefano Denswil benadrukte coach Michel Preud'homme wel al dat de competitie op dit moment primeert boven de Champions League. "Gezien onze positie in de Champions League is de match met Anderlecht van komend weekend belangrijker dan de wedstrijd van morgen met Kopenhagen", aldus Preud'homme.

"We kunnen ons niet meer kwalificeren, maar dat wil niet zeggen dat we de match met Kopenhagen aanzien als een verplicht nummer. We willen die nul wegwerken. Ik vind dat we al veel pech hebben gehad in onze campagne, dat we meer verdienden. Maar de cijfers zijn wat ze zijn. Je krijgt niet altijd een beloning voor je geleverde inspanningen. Ook woensdag zal het niet makkelijk worden. Kopenhagen was in de heenwedstrijd heel efficiënt. Het is een goed georganiseerd team en beschikt over fysiek sterke spelers, met ook individuele kwaliteiten."

Om die nul weg te werken kan Preud'homme woensdag niet rekenen op José Izquierdo. "José heeft een heupblessure opgelopen in de match met Oostende", legde Preud'homme uit. "Ik laat hem niet uit voorzorg voor de match met Anderlecht aan de kant. Hij kan gewoonweg niet spelen. Ik ga wel ook andere jongens met lichte blessures laten rusten en fittere spelers zetten. Zo kan ik meteen ook zien of ik op bepaalde jongens kan rekenen voor de toekomst en weet ik of ze een bepaald niveau aankunnen."

bron: Belga