Donald Trump vindt nieuwe Air Force One veel te duur

door
Belga
Leestijd 1 min.

De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump dreigt ermee de bestelling van een nieuwe Air Force One, het Amerikaanse presidentiële vliegtuig, bij Boeing te annuleren. Hij vindt het prijskaartje "belachelijk", zo liet hij weten. "Boeing bouwt een gloednieuwe 747 Air Force One voor toekomstige presidenten, maar de kosten swingen de pan uit, meer dan 4 miljard dollar", schreef Trump eerst op de microblogsite Twitter. "Annuleer de bestelling!"

"Het Air Force One-programma gaat meer dan 4 miljard dollar kosten. Ik vind dat belachelijk", zei hij naderhand tegen journalisten in de Trump Tower in New York. "We willen dat Boeing veel geld verdient, maar niet zo veel geld."

Het Pentagon (het Amerikaanse ministerie van Defensie) duidde begin dit jaar Boeing aan voor de bouw van twee nieuwe presidentiële vliegtuigen. Die moeten de huidige twee Air Force One-toestellen vervangen die sinds begin jaren negentig in dienst zijn.

Boeing liet in een reactie weten dat het "ernaar uitkijkt om samen te werken met het Pentagon om de beste vliegtuigen te leveren voor de president tegen de beste waarde voor de Amerikaanse belastingbetaler".

bron: Belga