Vrouw gebruikt kerstlichtjes om homofobie te bestrijden

Lexi Magnusson, een vrouw uit Washington, heeft de toenemende discriminatie in de Verenigde Staten van heel dichtbij meegemaakt. Haar nieuwe buurvrouw liet haar weten dat ze verhuisd was omdat de oude school van haar kinderen te tolerant was.
door
Ruth
Leestijd 1 min.

De nieuwe buurvrouw wilde Lexi graag laten weten waarom het gezin verhuisd was. Ze heeft de beslissing genomen, zo zei ze, nadat ze te weten was gekomen dat de vroegere school van haar kinderen homoseksuele koppels toelaat op het bal. Daarnaast leert de school de kinderen om transgenders te aanvaarden. De nieuwe buurvrouw vond dat dit tegen haar waarden als Mormoon inging.

Lexi wist eerst niet hoe ze moest reageren op de bekentenis. Uiteindelijk besliste ze om dan maar 10.000 kerstlichtjes in verschillende kleuren te kopen en ze als een regenboog in de struiken rond haar huis te hangen.

“Onze nieuwe buren zijn onverdraagzaam. Aangezien normale agressie strafbaar is, ben ik dan maar voor passieve agressie gegaan”, aldus Lexi.

Ze vertelde verder aan de krant The Huffington Post dat het proces van het ophangen van de lichtjes “bevrijdend” had gewerkt. Kers op te taart was toen haar homoseksuele neef de lichtjes goedkeurde. “Zijn goedkeuring betekende alles voor mij”, zei ze. “Ik wou dat de regenboog heel duidelijk opviel, zodat er geen twijfel bestond over wat het voorstelde.”