Weerbericht - Koud maar volop zon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het wordt zondag zonnig en koud met maxima rond 3 graden en een schrale oostelijke wind, met zondagnacht overal vriestemperaturen. Ook maandag blijft het zonnig. Dinsdag en woensdag komt er meer bewolking en geleidelijk wordt het zachter, zo voorspelt het KMI. Zondag blijft het droog en krijgen we, na het optrekken van de plaatselijke mistbanken, volop zon. De maxima liggen tussen 2 graden in de Ardennen en 4 graden in het centrum of aan zee. 's Ochtends waait er een matige en schrale wind uit oost tot oostnoordoost. Later wordt de wind in het binnenland zwak en ruimt dan naar oostzuidoost.

Zondagavond en -nacht blijft het droog en helder. In de valleien kan er plaatselijk een aanvriezende mistbank ontstaan. Het wordt opnieuw koud met minima tussen -1 en -6 graden.

Maandagochtend is het koud met mogelijk enkele lokale aanvriezende mistbanken. Overdag wordt het rustig en zonnig met stilaan wat hoge wolkensluiers, en maxima tussen 2 en 5 graden.

Dinsdag en woensdag komt er meer bewolking maar blijft het nog zo goed als droog. De temperaturen stijgen langzaam. Van donderdag tot zaterdag is het zacht en meestal zwaarbewolkt en af en toe wat regen of motregen. Dankzij de meestal matige zuidwestenwind bereiken we temperaturen rond of net boven de 10 graden. Ook 's nachts blijven de temperaturen overal positief.

bron: Belga