Thomas Detry eindigt op derde plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Golfer Thomas Detry heeft zijn seizoensstart op het European Tour-circuit niet gemist. Met een derde plaats op het Alfred Dunhill Championship (EPGA/1.200.000 euro) in het Zuid-Afrikaanse Malelane gaf hij zondag meteen zijn visitekaartje af. De 23-jarige Brusselaar, die na een derde ronde van 67 slagen was opgeklommen naar een gedeelde 10e plaats, zette een ultieme ronde neer in 68 slagen, vier onder par. Detry startte met een bogey en een birdie op de holes één en twee. Op de 292 meter korte par-4 zesde hole putte hij een eagle weg. Op de tiende hole liep het even fout, met een bogey tot gevolg. Op de resterende zeven holes putte de getalenteerde Detry nog birdies weg op de holes twaalf, dertien en vijftien, wat resulteerde in een ronde van vier onder par.

Met zijn totaalscore van 275 slagen, 13 onder par, telt Detry negen slagen meer dan de Zuid-Afrikaan Brandon Stone, die het toernooi domineerde vanaf de tweede ronde. Stone, die begin dit jaar het South African Open won, heeft maar liefst zeven slagen voorsprong op zijn landgenoot Richard Sterne, die tweede werd.

Voor Detry, die nog maar zes maanden als profspeler door het leven gaat, is het zijn beste prestatie op het European Tour-circuit. In augustus mocht hij op uitnodiging deelnemen aan het Open de France, waar hij op een gedeelde 25e plaats eindigde. Diezelfde maand pakte hij met de Bridgestone Challenge zijn eerste overwinning op het Challenge Tour-circuit. Onder meer dankzij die overwinning verzekerde hij zich begin november van zijn kaart voor de European Tour.

bron: Belga