Strijd tegen sociale fraude bracht dit jaar al ruim 200 miljoen euro op

door
Belga
Leestijd 1 min.

De strijd tegen sociale fraude heeft dit jaar al meer dan 200 miljoen euro opgebracht. Dat heeft staatssecretaris voor de Bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) zondag gezegd in VTM NIEUWS. Vorig jaar stond de teller op 180 miljoen euro. Gevraagd naar de portefeuille die hij van zijn partijgenoot Bart Tommelein erfde toen die laatste Vlaams viceminister-president werd, antwoordde De Backer: "Ik voel me goed in deze hervormingsregering en we hebben dit jaar al meer dan 200 miljoen euro gehaald uit de strijd tegen sociale fraude. Vorig jaar was dat nog 180 miljoen".

De Backer zei ook dat hij het hier niet bij zou laten. "We gaan nog een tandje bijsteken, om voor sectoren zoals de bouw ervoor te zorgen dat we jobs kunnen vrijwaren."

"Sociale fraude aanpakken is belangrijk om de sociale zekerheid te verdedigen. Anders worden lonen niet correct betaald, is er zwartwerk en duiken buitenlandse werkkrachten onder de prijs en pikken ze Belgische jobs in. We moeten er dus nog meer op inzetten."

De Backer legde ook uit hoe de regering kiest voor een aanpak per sector. "We hebben afspraken gemaakt met de bouwsector, met de transportsector, maar ook met de schoonmaaksector, om te kijken wat de specifieke problemen zijn.

bron: Belga