Nainggolan helpt Roma met fraaie goal voorbij Lazio

AS Roma heeft zondag op de vijftiende speeldag van de Serie A een 0-2 zege geboekt tegen grote rivaal Lazio. Radja Nainggolan maakte de tweede goal. Een onnodige dribbel van Lazio-verdediger Wallace bracht de 'thuisploeg' in het door beide clubs gedeelde Stadio Olimpico even voorbij het uur in de problemen. Strootman snoepte hem de bal af en klopte eenvoudig doelman Marchetti. Na het doelpunt volgde een opvallend tafereel. Bankzitter Cataldi kon de goal van Strootman niet verkroppen en trok de Nederlander, die even iets kwam drinken, onsportief aan het shirt. Een rode kaart was zijn deel. Dertien minuten voor tijd besliste Nainggolan de wedstrijd helemaal met een knap afstandsschot.

Nainggolan stond bij AS Roma de hele wedstrijd centraal op het middenveld, Thomas Vermaelen bleef op de bank. Bij Lazio kreeg Jordan Lukaku evenmin speelminuten, kapitein Lucas Biglia (ex-Anderlecht) en Sergej Milinkovic-Savic (ex-Racing Genk) stonden wel aan de aftrap. Roma blijft door de zege tweede in de Serie A, op vier punten van leider Juventus. Lazio staat vijfde, met nog eens vier punten minder dan Roma.

Dennis Praet stond voor de vijfde keer aan de aftrap bij Sampdoria, dat in eigen huis Torino klopte met 2-0. Barretto frommelde vijf minuten na de pauze de openingstreffer tegen de touwen, waarna invaller Schick vijf minuten in blessuretijd de 2-0 eindstand vastlegde. Praet, die in de slotfase vervangen werd, en Sampdoria rukken zo op naar de achtste stek, Torino blijft zevende.