Mathieu van der Poel wint Zilvermeercross

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu van der Poel heeft zondag de Zilvermeercross in Mol gewonnen. De 21-jarige Nederlander van Beobank-Corendon zette nog voor halfkoers een solo op en kwam nooit in de problemen. Wout van Aert eigende zich de dichtste ereplaats toe, Tom Meeusen werd derde voor Laurens Sweeck. Het waren Tom Meeusen en Van Aert die de beste start maakten en de rest op sleeptouw namen. Mathieu van der Poel dook pas als vijftiende het veld in maar maakte vrij snel zijn opwachting in de spits van de wedstrijd. Nederlander Corné van Kessel zette zich op kop van de wedstrijd en werd gevolgd door Van Aert, Van der Poel, Daan Soete, Kevin Pauwels, Michael Vanthourenhout, Wietse Bosmans, Jim Aernouts, Laurens Sweeck en Meeusen.

Kevin Pauwels kwakte daarna plots tegen de grond en sleurde teamgenoot Michael Vanthourenhout en Meeusen mee in zijn val. Voorin versnelde Aernouts met in zijn wiel Van Aert, Van der Poel en Soete. Dit viertal trok de tweede ronde in met een voorsprong van 5 seconden op het tweetal Van Kessel en Bosmans.

Voor Mathieu van der Poel ging het allemaal te traag. Hij zette door en enkel Van Aert was bij machte om de Nederlandse kampioen te volgen. Wereldkampioen Van Aert moest op een zandstrook bergop even voet aan grond zetten en zo kon Van der Poel een kloof slaan. Hij begon aan de vierde ronde met een voorsprong van 7 seconden op Van Aert en 13 seconden op Meeusen. Op exact dezelfde plaats kwam Van Aert opnieuw tot stilstand waardoor Van der Poel nog wat verder kon uitlopen op de wereldkampioen.

Tijdens de voorlaatste ronde ging Wout van Aert in een zone bergaf overkop en zo zag hij zijn winstkansen helemaal door de neus geboord worden. Van der Poel kwam niet meer in de problemen en kon uitgebreid het zegegebaar maken, hij volgt op de erelijst Van Aert op.

bron: Belga