Liverpool en scorende Origi gaan in de slotfase onderuit bij Bournemouth

Liverpool heeft zondag op de veertiende speeldag van de Premier League een 4-3 nederlaag geleden bij Bournemouth. Rode Duivel Divock Origi stond bij de 'Reds' voor het eerst dit seizoen in een competitiewedstrijd in de basis en scoorde voor het tweede duel op rij. Simon Mignolet bleef de hele partij op de bank. Om in het spoor van leider Chelsea te blijven, dat zaterdag de topper bij Manchester City won met 1-3, moest Liverpool het bezoek aan Bournemouth wel winnend afsluiten. Dat hadden de troepen van Jürgen Klopp goed begrepen. Na twintig minuten trof Mané raak voor de bezoekers en nog geen twee minuten later verdubbelde Origi de score op de tegenaanval. De Rode Duivel profiteerde van onzorgvuldig uitkomen van Bournemouth-doelman Boruc om de Reds op 0-2 te zetten. Na de pauze ontbond thuisploeg Bournemouth echter zijn duivels. Eerst trof Wilson (56.) vanop de stip raak, waarna Can (64.) Liverpool met een heerlijke pegel nog op 1-3 zette. Maar in de slotfase brachten goals van invaller Fraser (76.), Cook (79.) en Aké (90.+3) Bournemouth nog helemaal in extase. Liverpool blijft in het klassement derde, op vier punten van Chelsea. Bournemouth klimt naar de tiende plek.

Théo Bongonda speelde met Celta de Vigo op de veertiende speeldag van de Primera Division 3-3 gelijk op het veld van Betis Sevilla. Celta, dat met Standard nog strijdt om de tweede plaats in groep G in de Europa League, kwam op voorsprong dankzij een treffer van Aspas (15.). Maar Betis, zonder een aan de knie geblesseerde Musonda, keerde de situatie om na goals van Castro (41., pen.) en Sanabria (53.). Na de gelijkmaker van opnieuw Aspas (61.), op aangeven van Bongonda, kopte Pezzella (73.) de thuisploeg op 3-2. Maar nog was het niet gedaan. Roncaglia (85.), ook met het hoofd, bezorgde de bezoekers in het slot alsnog een punt: 3-3. Bongonda was een minuut eerder naar de kant gehaald door Celta-coach Berizzo. In het klassement staat Celta achtste, Betis is veertiende.

Loris Brogno leed met Sparta op de vijftiende speeldag van de Eredivisie een fikse 6-1 nederlaag in de Rotterdamse derby bij Feyenoord. Brogno speelde de hele wedstrijd en zag Feyenoord makkelijk afstand nemen dankzij doelpunten van Vilhena (24.), Toornstra (43.), Jörgensen (59. en 64.), Botteghin (73.) en Elia (90.+2). Tussendoor kon Verhaar (86.) de eer redden voor de bezoekers. Ryan Sanusi zat niet in de selectie van Sparta door een knieblessure. Feyenoord blijft door de zege leider in de Eredivisie, promovendus Sparta staat tiende.

Funso Ojo, Derrick Tshimanga, Jordy Croux en de na achttien minuten ingevallen Dries Wuytens kwamen met Willem II in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen FC Twente. Daar stond Club Brugge-huurling Dylan Seys de hele partij tussen de lijnen. Willem II is in de stand dertiende, Twente zesde.