Club spoelt bekerkater door in West-Vlaamse derby

Club Brugge heeft zich herpakt na de bekeruitschakeling. In de topper van de zeventiende speeldag klopte de landskampioen de buren uit Oostende met 2-0.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

De West-Vlaamse derby was vooral op papier een topaffiche, want veel ruimte om te voetballen lieten beide ploegen elkaar niet. In de eerste helft vielen er amper kansen te noteren in het Jan Breydelstadion.

Dion Cools mikte de beste voor Club Brugge over, terwijl ook Knowledge Musona aan de overzijde het doelkader miste. Op het uur was het José Izquierdo die de ban brak. De Colombiaanse flankaanvaller pakte uit met zijn typische actie: vanop links naar binnen komen en het leer netjes in de verste hoek binnenkrullen.

Anthony Limbombe liet een kwartier later de verlossende tweede goal liggen, al kwam die er uiteindelijk toch. In de toegevoegde tijd trapte de Brugse topschutter Jelle Vossen zijn tiende van het seizoen binnen vanop de stip.

Tweede plaats

Club Brugge maakt zo een einde aan een knappe reeks van KV Oostende, dat in de competitie al acht speeldagen ongeslagen was. Blauw-zwart doet ook een uitstekende zaak in het klassement, waar het nadert tot op één punt van leider Zulte Waregem.

Volgend weekend staat er Michel Preud'homme en co opnieuw een topper te wachten op het veld van Anderlecht, dat zelf de volle buit oogstte in Kortrijk. De Brugse trainer was alvast tevreden over de prestatie van zijn team.

«Het was positief in vergelijking met de bekermatch tegen Eupen», klonk het. «De spelers hebben getoond dat ze vanaf de eerste minuut klaar waren. Laat ons hopen dat het elke keer gebeurt.»