Weerbericht - Aanvriezende mistbanken mogelijk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het is zaterdag droog met zonnige perioden, met maxima die schommelen tussen 2 en 6 graden. Zaterdagavond en -nacht wordt helder. Er zijn aanvriezende mistbanken mogelijk, zo voorspelt het KMI. Zaterdagavond en -nacht blijft het droog met brede opklaringen. Plaatselijk kunnen er echter aanvriezende mistbanken ontstaan, vooral dan in het noorden en in de valleien. Het wordt koud met minima tussen -1 en -5 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit oost tot oostnoordoost en kan snijdend zijn aan zee en in de Ardennen.

Zondag blijft het droog en wordt het, na het optrekken van de plaatselijke mistbanken, genieten van een overwegend blauwe hemel. De maxima liggen tussen 2 graden in de Ardennen en 4 graden in het centrum of aan zee. 's Ochtends staat er een matige en snijdende wind uit oost tot oostnoordoost. Later wordt de wind in het binnenland zwak en ruimt dan naar oostzuidoost.

Zondagavond en -nacht blijft het droog en lichtbewolkt tot helder. In de valleien kan er plaatselijk een aanvriezende mistbank ontstaan. Het wordt opnieuw koud met minima tussen -3 en -5 graden.

Maandagochtend wordt het koud met kans op enkele aanvriezende mistbanken. Overdag wordt het rustig en zonnig met stilaan wat hoge wolkensluiers, en maxima tussen 4 en 7 graden. Dinsdag en woensdag wordt het nevelig en meer bewolkt en gaan de temperaturen wat stijgen. Het blijft grotendeels droog op enkele spatjes motregen na, met maxima rond 8 graden in het centrum. Daarna wordt het vrij zacht weer.

bron: Belga