Jupiler Pro League - Izquierdo en Vossen trappen Club Brugge in topper voorbij KV Oostende

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge heeft zaterdag in de topper van de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten thuisgehouden tegen KV Oostende. Goudhaantje José Izquierdo (58.) en Jelle Vossen (90.+4 op strafschop) bezorgden Club de zege in de zogeheten 'Zeeslag om Vlaanderen' en zo wipt de landskampioen in de stand over KVO naar een met Zulte Waregem gedeelde leidersplaats. Essevee moet later zaterdag wel zelf nog aan de bak tegen Waasland-Beveren. In de eerste helft was er vooral veel strijd te zien in het Jan Breydelstadion. Grote kansen waren schaars, voor Club tikte Cools het leer van dichtbij over en voor KVO mikte Musona naast.

Iets voor het uur brak José Izquierdo de ban voor Club met een hem kenmerkende actie: bal aannemen, kappen en in de verste hoek binnenknallen. Doelman Ovono had geen verhaal tegen het schot van de kleine Colombiaan, Blauw-Zwart stond na 58 minuten 1-0 voor. Een klein kwartiertje later had Limbombe de 2-0 aan de voet, zijn poging ging echter nipt over de kooi van Ovono.

Aan de overkant probeerden de Kustboys de bakens te verzetten, maar tot echte kansen leidde dat niet. In de ultieme slotfase stelde Vossen van op de stip de zege van de thuisploeg helemaal veilig.

Vrijdag al hield KV Mechelen in extremis de drie punten thuis tegen Eupen (1-0), later zaterdag staan er met de duels Zulte Waregem/Waasland-Beveren, STVV-Moeskroen en Westerlo-AA Gent nog drie wedstrijden op het menu. Zondag moet Anderlecht naar Kortrijk (14u30), is er de altijd vurige derby tussen Charleroi en Standard (18u) en de partij tussen KRC Genk en Lokeren (20u).

In de stand leiden Club en Essevee met elk 33 punten, dan volgen Oostende (31), AA Gent (30), Charleroi (30) en Anderlecht (28).

bron: Belga