UK Championship snooker - Luca Brecel speelde "niet geweldig, maar wel goed genoeg"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Mijn prestatie was niet geweldig, maar wel goed genoeg", oordeelde Luca Brecel (WS-31), nadat hij zich met een 6-3 zege tegen de Schot Stephen Maguire (WS-19) voor de tweede keer in zijn carrière voor de kwartfinales van het UK Championship snooker plaatste. "Ik ben met heel veel vertrouwen aan de match begonnen, maar het liep niet echt zoals ik het wilde. Ik denk dat Maguire ook niet op zijn best was. Op het einde kon ik het met wat geluk afmaken." In het negende frame ontsnapte Brecel bij een 26-60 achterstand niet alleen uit een snooker op rood, maar zag hij de bal bovendien met een fluke in een pocket verdwijnen, waarna hij de tafel opruimde.

Net als in 2012 staat Brecel in de kwartfinales tegenover Shaun Murphy (WS-6). Toen kwam Brecel 3-4 en 4-5 voor, maar moest hij uiteindelijk toch met 6-5 de duimen leggen. "Toch heb ik goede herinneringen aan die match en kijk ik echt uit naar deze nieuwe kwartfinale. Ik had eens een goed toernooi nodig en dat het dan op één van de grootste toernooien gebeurt, is fantastisch. Het zijn ook de grote toernooien, het WK en het UK, die ik het liefste speel."

Voor voormalig nummer twee van de wereld Maguire heeft de uitschakeling gevolgen. Voor het eerst sinds 2004 zal hij er in januari niet bij zijn op het Masters, waar alleen de top zestien van de wereldranglijst mag aantreden.

.

bron: Belga