UK Championship snooker - Mark Selby en Marco Fu makkelijk naar kwartfinales

door
Belga
Leestijd 2 min.

's Werelds nummer een Mark Selby en de Hongkonger Marco Fu (WS-15) hebben zich woensdag in het Engelse York moeiteloos voor de kwartfinales van het UK Championship geplaatst. Selby versloeg de Chinees Zhang Anda (WS-81) met 6-1, Fu gaf Oliver Lines (WS-61) een 6-0 bolwassing. Selby moest het eerste frame aan Zhang laten, maar maakte er dan met breaks van 90, 109, 50 en 100 een ware demonstratie van. "Dit was de beste match die ik dit toernooi al speelde", beaamde Selby. "Bij elke kans die ik kreeg, voelde ik gewoon dat ik zwaar ging scoren". Om een plaats bij de laatste vier neemt de wereldkampioen het op tegen de winnaar van de partij tussen de Schot John Higgins (WS-4) en de Noord-Ier Mark Allen (WS-10).

Oliver Lines heeft er een knap toernooi opzitten. In de tweede ronde stuntte de 21-jarige Engelsman met een 6-2 zege tegen Judd Trump (WS-3) en een ronde later gaf hij Jimmy Robertson (WS-36) een 6-0 om de oren. Tegen Fu kwam hij er echter niet aan te pas. In de eerste drie frame kreeg hij nog kansen, in de laatste drie scoorde hij zelfs geen punt. "Ik ben heel teleurgesteld", reageerde Lines. "De eerste drie frames had ik gewoon moeten winnen, maar alles wat ik deed, liep mis. Op die manier kun je van niemand winnen."

Fu beleefde totnogtoe een belabberd seizoen. Voor het UK ging hij er in elk toernooi voor de zestiende finales uit. "Hopelijk betekent dit de ommekeer. Ook vandaag was het nog niet top, maar voor Oliver was dit nieuw. Hij had veel druk op zijn schouders en ik heb van zijn fouten kunnen profiteren."

Fu, finalist in 2008, komt in de kwartfinales (best of 11) tegenover de Welshman Jamie Jones (WS-39) of David Gilbert (WS-21) te staan.

.

bron: Belga