STVV gaat in beroep tegen schorsing Roman Bezus

door
Belga
Leestijd 1 min.

STVV gaat in beroep tegen de drie speeldagen schorsing, waarvan twee effectief, die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan Roman Bezus. De Kanaries zullen zich morgen met de Oekraïense aanvallende middenvelder opnieuw naar het bondsgebouw begeven. Bezus werd in de 26e minuut van de thuismatch tegen Club Brugge (0-1) op de vijftiende speeldag in de Jupiler Pro League neergehaald door José Izquierdo, die voor de tackle een gele kaart kreeg. De 26-jarige Oekraïner revancheerde zich met een trap richting het gezicht van de Colombiaan, maar dat ontsnapte aan het oog van scheidsrechter Lawrence Visser en diens assistent.

Via de Reviewcommissie kon het Bondsparket Bezus alsnog vervolgen. Op de zitting vroeg de procureur, die "de beelden voor zich vond spreken", drie speeldagen schorsing, waarvan dus twee effectief, en 800 euro boete. De Geschillencommissie kon zich vinden in die strafvordering en verhoogde de geldstraf zelfs tot 1.200 euro. Daardoor is de middenvelder geschorst voor de belangrijke thuismatch tegen degradatieconcurrent Moeskroen (3 december) en de verplaatsing naar KV Kortrijk (10 december).

STVV vindt de strafmaat echter onrechtvaardig in verhouding tot de sanctie voor Izquierdo, die ontsnapt met geel. De Kanaries hopen morgen op meer begrip van de Geschillencommissie Hoger Beroep.

bron: Belga