Gedaan met zonnig winterweer

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vandaag krijgen we meestal veel wolken en is het soms ook nevelig. In de loop van de dag vergroot de kans op wat lichte regen of motregen. Langs de Franse grens kunnen er tijdelijk nog brede opklaringen voorkomen. De maxima liggen tussen +1 of +2 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan de kust. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest ruimend naar west. Aan zee is hij matig uit westnoordwest. Vannacht is het overal zwaarbewolkt met kans op wat lichte neerslag, eventueel met een wat winters karakter over het uiterste zuiden. Vooral over de zuidelijke landshelft is er kans op (aanvriezende) mist. De minima schommelen van -1 graad in Belgisch Lotharingen en 6 graden aan de kust. De wind is zwak tot matig uit west tot westzuidwest. Aan zee ruimt de matige wind naar het noordwesten.

Morgen is het zwaarbewolkt met hier en daar wat lichte regen of motregen. Zaterdag blijft het droog met stilaan breder wordende opklaringen. Ook zondag is het droog met vooral in het westen en het centrum brede opklaringen.

Het KMI signaleert vandaag ongunstige voorwaarden wat betreft het gebruik van waterverwarmingstoestellen en van vuurhaarden bij het verwarmen van lokalen. Gelieve zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken: deze kunnen een gevolg zijn van CO-vergiftiging.

bron: Belga