UK Championship snooker - Jamie Jones schakelt Ding Junhui uit, Mark Allen met hakken over sloot wel door

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ding Junhui (WS-5) zal het UK Championship dit jaar geen derde keer op zijn palmares brengen. De winnaar van 2005 en 2009 werd dinsdag in York in de zestiende finales met 6-2 uitgeschakeld door de 28-jarige Welshman Jamie Jones (WS-39). Die neemt het om een plaats in de kwartfinales tegen David Gilbert (WS-21) op. Na titelverdediger Neil Robertson (WS-7), Judd Trump (WS-3) en Stuart Bingham (WS-2), is Ding al de vierde topfavoriet die voorijdig uit het toernooi verdwijnt.

Mark Allen (WS-10), die zondag in zijn wedstrijd van de tweede ronde de eerste 147 maximumbreak van zijn carrière liet optekenen, is er wel nog bij. De 30-jarige Noord-Ier moest alle zeilen bijzetten voor een 6-5 zege tegen de Welshman Ryan Day (WS-25), die startte met breaks van 53, 59, 118 en 70. Al snel keek Allen zo tegen een 0-4 achterstand aan. Die zette hij na de pauze met breaks van 136, 64 en 53 in een 5-4 voorsprong om. Day kon toch nog een beslissend frame afdwingen. Daarin kregen, en misten, beide spelers kansen, maar toonde Allen zich uiteindelijk het stressbestendigst. De Schot John Higgins (WS-4) is zijn volgende tegenstander.

Ondanks de uitschakeling van Ding staan er toch nog twee Chinezen in de achtste finales. Zhou Yuelong (WS-44) plaatste zich maandag al, Zhang Anda (WS-81) volgde dinsdag zijn voorbeeld. Hij schakelde Mitchell Mann (WS-115) met 6-3 uit en mag woensdag tegen wereldkampioen en 's werelds nummer een Mark Selby aantreden.

.

bron: Belga