Politie zet camera neer voor poema, maar krijgt bizarre taferelen te zien

Het politiekorps uit het Amerikaanse Gardner kreeg het bericht binnen dat er een poema was gespot in het plaatselijke Gardner Park. Om het dier vast te leggen op de gevoelige plaat, besloten ze twee camera's te installeren. Maar de beelden die ze te zien kregen, hadden ze niet verwacht. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Omdat de politie in het verleden al meer meldingen van een poema had gekregen, nam agent Lee Krout de boodschap serieus. "Het is niet onmogelijk dat er een poema leeft in deze streek", vertelt hij aan KSHB.

Uiteindelijk kregen ze geen poema te zien op de camerabeelden, maar wel een coyote, wasbeer en... enkele eigenaardige taferelen. Een aantal inwoners hadden zich namelijk verkleed om een grapje uit te halen met de agenten. Ze verschenen onder meer als gorilla, wolf, kerstman en oud vrouwtje met een looprek voor de camera.

Gelukkig konden Krout en zijn collega's lachen met de situatie. Op Facebook schrijven ze: "We zouden alle grapjassen willen bedenken, jullie hebben onze dag gemaakt. Jullie moeite en gevoel voor humor worden erg gewaardeerd."