Crocky Cup - Eupen knikkert Club Brugge uit Beker van België

Eupen heeft Club Brugge dinsdag uit de Beker van België geknikkerd. De Oostkantonners wonnen in de achtste finales met 3-2, dankzij een doelpunt van Siebe Blondelle in de 97e minuut. Bij de rust stond Eupen 1-0 voor. Michel Preud'homme roteerde niet en startte met dezelfde elf die vrijdag KV Mechelen met 6-1 inblikten. Eupen-trainer Jordi Condom gunde wel enkele spelers rust. Eupen was meteen de beste ploeg en werd in de 21e minuut beloond voor het veldoverwicht. Luis Garcia scoorde uit een vrije trap. In de 51e minuut verdubbelde Henry Onyekuri de voorsprong na een mooie individuele actie. De Nigeriaan dribbelde de volledige Brugse defensie op een hoopje. De reactie van Brugge kwam er in de 63e minuut. Doelman Babacar Niasse liet zich op een vrijschop verrassen door Hans Vanaken, die onder de muur trapte. Vijf minuten later trapte een vrijstaande Jelle Vossen op assist van Dion Cools de gelijkmaker binnen. Nadat Niasse Vossen met een knappe redding van de 2-3 hield en Club Brugge gered werd door de lat, leek de wedstrijd op verlengingen af te stevenen. In de absolute slotseconden, in de zevende minuut van de blessuretijd, kopte Blondelle Eupen echter naar de kwartfinales.

De voorbije twee seizoenen bereikte Club Brugge telkens de finale. In 2014 veroverde de West-Vlaamse club zijn elfde beker, vorig jaar werd in de finale met 2-1 verloren van Standard.

Dinsdag wordt ook nog Sint-Truiden-Mechelen gespeeld, woensdag staan Tubeke-Oostende, Kortrijk-Moeskroen, Waasland-Beveren-Genk, Geel-Zulte Waregem en AA Gent-Lokeren op het programma. Donderdag wordt er meteen na Charleroi-Anderlecht geloot voor de kwartfinales.