Kim Huybrechts in eerste ronde WK tegen James Wilson

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kim Huybrechts (PDC-13) werd voor de eerste ronde van het PDC wereldkampioenschap darts tegen de Engelsman James Wilson (PDC-36) uitgeloot. Daarmee krijgt de 31-jarige Antwerpenaar, zelf dertiende reekshoofd, de hoogst geplaatste van de onbeschermde spelers voor de kiezen. Huybrechts speelde drie keer eerder tegen Wilson, voormalig nummer een bij de British Darts Organisation. In 2015 versloeg hij de 44-jarige Engelsman twee keer (6-2 en 6-4), maar in oktober van dit jaar werd hij in de eerste ronde van het Europees kampioenschap in Hasselt met 6-3 uitgeschakeld door Wilson.

Als Huybrechts de eerste horde neemt, volgt in de zestiende finales een duel tegen de Nederlander Vincent van der Voort (PDC-20) of de Duitser Max Hopp (PDC-38). Huybrechts leverde zijn beste prestatie op het WK in 2012. Hij bereikte toen de kwartfinales. Vorig jaar ging hij er al in de eerste ronde uit.

Met ook nog Ronny Huybrechts (PDC-44) en Dimitri Van den Bergh (PDC-53) zijn er drie Belgische deelnemers. Ronny Huybrechts staat meteen voor een zware opdracht. Hij neemt het op tegen zesde reekshoofd James Wade (PDC-6). Die 33-jarige Engelsman, vorige week nog runner-up op het Grand Slam, was al drie keer halvefinalist op het WK. Van den Bergh trof het beter. Hij krijgt met de Spanjaard Cristo Reyes (PDC-33) de laagst gerangschikte van de geplaatste spelers voorgeschoteld. Bij winst volgt dan waarschijnlijk wel een duel met de Nederlandse nummer een van de wereld Michael van Gerwen. De wereldkampioen van 2014 moet eerst nog voorbij een kwalificatiespeler. Dat wordt de Canadese debutant Ross Snook (geen ranking) of de Fin Kim Viljanen (PDC-154).

De Schot Gary Anderson (PDC-2) jaagt een derde wereldtitel op rij na. De Engelsman Mark Frost (PDC-76) vormt daarbij het eerste obstakel. Dartslegende Phil Taylor (PDC-4), veertien keer wereldkampioen bij de PDC en twee keer bij de BDO, start tegen de winnaar van het kwalificatieduel tussen de Australiër David Platt (gr) en de Engelsman John Bowles (PDC-115).

Het wereldkampioenschap van de Professional Darts Corporation gaat donderdag 15 december in het Alexandra Palace van Londen van start. In de eerste ronde wordt er naar een best of 5 sets gespeeld. De finale (best of 13 sets) vindt dinsdag 2 januari plaats.

bron: Belga