Internetproblemen Deutsche Telekom: Duitse autoriteiten gaan uit van cyberaanval

door
Belga
Leestijd 1 min.

De hinder op het internet bij bijna een miljoen Duitsers is waarschijnlijk veroorzaakt door een internationale, doelgerichte cyberaanval. Dat zegt het Duitse federale kantoor voor computer- en communicatieveiligheid (BSI). De aanval legde maar liefst 900.000 toestellen van telecombedrijf Deutsche Telekom lam. De komende dagen moet definitief duidelijk worden wat de internetproblemen veroorzaakt heeft. Ook in het netwerk van de regering dat door de BSI wordt beschermd, zijn aanvallen geregistreerd. Die konden echter met efficiënte beschermingsmaatregelen worden afgeweerd, aldus de BSI. Eerder had Deutsche Telekom al verklaard dat een hackaanval niet was uitgesloten.

Sinds zondagnamiddag ondervonden in heel Duitsland tot 900.000 klanten met routers van Deutsche Telekom problemen met het internet. Bij hen vielen de telefoonverbinding, de internettoegang en het online televisiekijken uit of traden er verstoringen op. Deutsche Telekom telt meer dan 20 miljoen klanten, beklemtoonde een woordvoerder.

Maandag heeft Deutsche Telekom grotendeels vat op het probleem. Even het internet afsluiten en opnieuw aanmelden, zou de routers opnieuw foutloos laten werken.

bron: Belga