Proximus League - Cercle Brugge laat leidersplaats liggen in Leuven

Cercle Brugge heeft de kans laten liggen om zich naar de kop van het klassement te hijsen in de tweede periode van de Proximus League. De Vereniging ging zondag op de zeventiende speeldag in 1B met 1-0 onderuit op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Na een weinig boeiende eerste helft, waarin een Leuvens doelpunt van Serge Tabekou afgekeurd werd wegens een overtreding op de Cercle-doelman, moesten de Brugse bezoekers met tien spelers verder. Mathieu Maertens pakte in de 54e minuut rood voor een stevige tackle op Le Postollec. De Leuvenaars hadden wel nog een strafschop nodig om het verschil te maken. Esteban Casagolda scoorde in de 75e minuut vanaf de stip het enige doelpunt van de match.

Zaterdag boekte Antwerp zijn eerste overwinning onder coach Wim De Decker. De Great Old klopte Union in het Bosuilstadion met 2-0. Tubeke diende Tom Van Imschoot een nederlaag toe in zijn eerste match als T1 van Lommel United. De Limburgers verloren op eigen veld met 1-2. Vrijdag al hield Roeselare in de topper tegen SK Lierse de drie punten thuis. De West-Vlamingen waren met z'n tienen met 2-1 te sterk voor de Pallieters.

Lierse blijft met zes punten leider in de tweede periode. Antwerp, OH Leuven en Roeselare verzamelden vijf punten. Cercle Brugge en Tubeke tellen een punt minder. Lommel United en Union zijn met 1 op 9 slecht gestart aan de terugronde.