Jupiler Pro League - Standard boekt overtuigende zege tegen leider Zulte Waregem

Standard heeft zondag op de 16e speeldag in de Jupiler Pro League met 4-1 (rust: 1-0) gewonnen van koploper Zulte Waregem, dat ruim een uur met een man minder speelde. De Rouches springen zo voorlopig naar de zesde plaats. Na 24 minuten werd Zulte Waregem tot tien man gereduceerd op Sclessin. Scheidsrechter Lambrechts oordeelde streng na een overtreding van Souahilo Meité op Collins Fai. Meteen daarna kopte verdediger Alexander Scholz aan de tweede paal raak op een vrije trap: 1-0. Op slag van rust kwam Essevee bijna langszij. Op voorzet van Mbaye Leye kopte Timothy Derijck net naast.

Invaller Obbi Oulare zorgde in de 64e minuut voor de 1-1. De spits kopte een hoekschop van Onur Kaya voorbij Guillaume Hubert. Maar zeven minuten later mikte Ishak Belfodil met een stevige kopslag de 2-1 tegen de netten. Adrien Trebel, die zijn 100e wedstrijd speelde in het shirt van Standard, lanceerde daarna de bedrijvige Belfodil. De Algerijn leverde de assist voor de goal van invaller Renaud Emond (77.). Edmilson Junior (81.) telde Zulte Waregem helemaal uit. Opnieuw op aangeven van Belfodil trof de Braziliaan raak met een omhaal.

In de stand is Standard voorlopig zesde, met evenveel punten (25) als Anderlecht (7e). De vicekampioen sluit om 20 uur de speeldag af met een thuisduel tegen Moeskroen. Zulte Waregem blijft op kop met 33 punten. Het ziet wel KV Oostende naderen tot op twee punten. Eerder op de dag klopte de kustploeg Racing Genk met maar liefst 6-0. AA Gent behaalde verder in de Ghelamco Arena een vlotte 3-0 zege tegen KV Kortrijk.