Jupiler Pro League - Anderlecht geeft Moeskroen pandoering

Anderlecht heeft Excel Moeskroen zondag in de slotwedstrijd van de 16e speeldag in de Jupiler Pro League met een 7-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Bij de rust stond het al 4-0 in het voordeel van paars-wit. Anderlecht, met Frank Boeckx opnieuw tussen de palen, ging flitsend van start tegen het team van Glen De Boeck. Lukasz Teodorczyk tikte het leer op voorzet van Massimo Bruno al na één minuut tegen de netten, de 12e treffer van de Gouden Stier in de competitie. Een mak Moeskroen kreeg in de 21e minuut een tweede treffer om de oren. Sofiane Hanni scoorde, opnieuw op aangeven van Bruno. Op het halfuur was de wedstrijd gespeeld, met nog twee doelpunten van de thuisploeg. Een voorzet van Hanni week af op David Hubert en ging onder Matej Delac binnen: 3-0. Stanciu mocht meteen daarna vieren. Met een afstandsschot liet hij zijn eerste competitiedoelpunt optekenen.

Tien minuten ver in de tweede helft pakte Bruno uit met een lob die op de lat viel. Een kwartier voor affluiten zette Youri Tielemans vanaf de strafschopstip de 5-0 op het scorebord. Met een kopbalgoal droeg ook Uros Spajic zijn steentje bij aan de doelpuntenkermis. Zes minuten voor affluiten legde uitblinker Bruno de eindstand vast.

Andy Najar mocht in de 56e minuut invallen. De Hondurees vierde zo zijn rentree na maandenlang blessureleed.

In de stand is Anderlecht zesde met 28 punten. Dat zijn er twee minder dan Club Brugge, AA Gent en Charleroi, die de derde plaats delen. Zulte Waregem is koploper met 33 punten, voor KV Oostende (31). Excel Moeskroen blijft onderin met 11 punten op de 14e plaats hangen.

Eerder op de dag klopte KV Oostende Racing Genk met 6-0. AA Gent behaalde een 3-0 zege tegen KV Kortrijk. Verder won Standard met 4-1 van koploper Zulte Waregem.