WB veldrijden Zeven: Mathieu van der Poel klopt Van Aert in Duitsland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zaterdag de wereldbeker veldrijden in het Duitse Zeven op zijn naam geschreven. In de vijfde manche van het seizoen finishte de Nederlandse kampioen solo, met negentien seconden voorsprong op wereldkampioen Wout van Aert. Kevin Pauwels eindigde op de derde plaats. De 21-jarige Van der Poel kende een slechte start, raakte wat ingesloten en verzeilde in de middelste regionen van het pak. Wat later werd hij ook aangereden in de zandbak, waarbij hij enkele spaken verloor en zo nog meer terrein moest prijsgeven op de koplopers, waar Tom Meeusen het commando bepaalde, voor Van Aert en de altijd snel startende Michael Vanthourenhout. De wereldkampioen wou niet wachten op Van der Poel en dreef het tempo op. Enkel Meeusen kon volgen.

Intussen was Van der Poel aan een inhaalrace begonnen en besloot Van Aert om een tandje bij te steken. Meeusen moest er af, Van Aert kwam alleen op kop. Lang zou dat niet duren, want halfweg cross beende Van der Poel hem bij. Veel tijd om te verpozen nam Van der Poel niet en met enkele fikse versnellingen reed hij Van Aert genadeloos uit de wielen. Van Aert kon hem niet meer bedreigen en zou andermaal als tweede eindigen. In de strijd om de derde plek wist Pauwels nog voorbij Meeusen te snellen.

Voor Van der Poel is het al de achtste zege van het seizoen, de vierde overwinning op rij na de Superprestige in Ruddervoorde, de GP Brabant en de Superprestige in Gavere. In de Wereldbeker bracht hij de bordjes in evenwicht. Van Aert won begin dit seizoen de eerste twee crossen in de Verenigde Staten (Las Vegas en Iowa), Van der Poel was iets meer dan een maand geleden voor eigen volk de sterkste in Valkenburg. Voor de eerste twee manches had hij geblesseerd verstek moeten laten gaan.

De wereldbekermanche van vorig weekend in Koksijde kon door de slechte weersomstandigheden aan de Belgische kust niet plaatsvinden. In de wereldbekerstand verstevigt Van Aert zijn leidersplaats. De zesde manche van het seizoen wordt op 18 december op de Citadel van Namen gereden. Tijd om te rusten is er niet, zondag wordt in Hamme met de Flandriencross immers de derde manche van het seizoen in de DVV-Trofee gereden. Ook in dat tijdsklassement staat Van Aert aan de leiding.

bron: Belga