Lufthansa verwacht morgen zo goed als normale operaties

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa verwacht dat haar vliegtuigen zondag volgens schema zullen vliegen, na vier dagen van forse verstoringen door een pilotenstaking. Dat meldt Lufthansa. De piloten staken sinds woensdag voor meer loon. Daardoor gingen ruim 2.600 vluchten niet door en werden honderdduizenden passagiers gedupeerd. Zaterdag vallen 137 vluchten uit. Lufthansa waarschuwt dat er zondag hier en daar nog vluchten geannuleerd kunnen zijn, omdat sommige toestellen door de staking van de voorbije dagen niet op hun juiste plaats staan. Ook op Brussels Airport werden de voorbije dagen Lufthansa-vluchten (naar München en Frankfurt) geschrapt.

Hoewel de piloten vrijdag een nieuw cao-aanbod van Lufthansa verwierpen, lieten ze weten dat ze zondag geen actie zouden voeren om de reizigers te ontzien. Wat er nadien zal gebeuren, is nog niet duidelijk. Eerder verklaarde een woordvoerder van de vakbond Vereinigung Cockpit (VC) dat de staking "geen einddatum" heeft.

Lufthansa bood een iets sterkere loonsverhoging (4,4 procent opslag en een eenmalige premie), in ruil voor bepaalde toegevingen rond bijvoorbeeld pensioenen. Het aanbod werd echter al snel verworpen door de vakbond VC. Volgens de bond bood het voorstel niets nieuws.

bron: Belga