Jupiler Pro League - Lokeren pakt eerste driepunter onder Kristinsson

Lokeren heeft zaterdag op de 16e speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten thuisgehouden tegen Sint-Truiden. Met een strafschopdoelpunt zorgde Mijat Maric voor de 1-0 overwinning. Runar Kristinsson, die eind oktober Georges Leekens op Daknam opvolgde, boekt zo zijn eerste zege. Op het halfuur viel Koen Persoons over het been van Mamadou Bagayoko. Ref Lardot zag er een strafschopovertreding in. Mijat Maric faalde niet vanaf de elfmeterstip: 1-0. Vlak na de rust dreigde STVV. Een kopbal van Jorge Pulido na een corner werd voor de lijn weggehaald, ook in de herneming slaagden de bezoekers er niet in de gelijkmaker op het scorebord te toveren. Een kwartier later was Sint-Truiden opnieuw gevaarlijk op hoekschop. Maar Tom De Sutter neutraliseerde de poging van Yohan Boli. Vijf minuten voor affluiten had Mehdi Terki een uitgelezen kans op de 2-0. Na een doorgekopte bal besloot de Algerijn op Lucas Pirard. Boubacar Copa moest in de blessuretijd nog de meubelen redden voor Lokeren. De Ivoriaan pakte uit met een knappe redding op een trap van Boli.

Lokeren klimt dankzij de drie punten uit de kelder van het klassement en is nu met 15 punten terug te vinden op de 11e plaats. STVV blijft voorlaatste met 10 punten.

Eerder op de avond won Charleroi met 0-1 bij Waasland-Beveren. De wedstrijd tussen Eupen en rode lantaarn Westerlo is afgelopen omstreeks 22u15.