Jupiler Pro League - Eupen en Westerlo besluiten doelpuntenkermis met gelijkspel

Eupen en Westerlo hebben zaterdag 3-3 gelijkgespeeld op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League. Eupen kwam in eigen huis drie keer op voorsprong, maar Westerlo wist de score telkens opnieuw in evenwicht te brengen. Met Eupen en Westerlo stonden twee ploegen uit de onderste regionen van de Belgische voetbalcompetitie tegenover elkaar. Al na twee minuten bracht Jean-Thierry Lazare Eupen een eerste keer op voorsprong. Ganvoula zorgde met een kopbal in de elfde minuut voor de gelijkmaker. Hetzelfde scenario tekende zich nog voor de rust af met de doelpunten van Anthony Bassey (20.) en Yoni Buyens (31.). Beide ploegen waren nog maar net uit de kleedkamers na de rust toen Henry Onyekuru Eupen voor een derde keer op voorsprong bracht in de 47e minuut. De doelpuntenkermis werd compleet gemaakt met de 3-3 van Benjamin De Ceulaer in de 54e minuut, meteen ook de eindstand.

Door het gelijkspel schieten beide teams onderin niet veel op. Eupen staat met zestien punten op de elfde plaats, Westerlo blijft laatste met tien punten.