Jupiler Pro League - Baby bezorgt Charleroi zege tegen Waasland-Beveren in kansarme partij

Charleroi is er zaterdag op de 16e speeldag in de Jupiler Pro League op het nippertje in geslaagd de drie punten te pakken op bezoek bij Waasland-Beveren. Op de Freethiel werd het 0-1. Het enige doelpunt kwam op naam van Amara Baby, die in de blessuretijd (90.+2) raak trof. Na een kansarme eerste helft was er ook na de rust niet meteen beterschap. Het was wachten tot de 72e minuut voor echt doelgevaar. Julian Michel controleerde het leer met de borst en probeerde de bal over Nicolas Penneteau te lepelen. Maar de bezoekende doelman tikte over. De Henegouwers, die dit seizoen nog maar twee keer verloren, konden hun knappe parcours niet bevestigen. Toch kregen de troepen van Cedomir Janevski in de blessuretijd een zware klap te verwerken. Niels De Schutter kopte te kort terug op Laszlo Köteles. Baby zat ertussen en verlengde met het hoofd in doel, een bitter pil voor Waasland-Beveren.

In de stand klimt Charleroi voorlopig naar de derde plaats. Het telt net als Club Brugge, 2e, 30 punten. Zulte Waregem leidt met 33 punten. Waasland-Beveren is met 14 punten terug te vinden op de 12e plaats.

Zaterdagavond om 20u gaat Sint-Truiden nog op bezoek bij Lokeren. Een halfuur later ontvangt Eupen rode lantaarn Westerlo.