Agüero redt de meubelen voor Manchester City op bezoek bij Burnley

Manchester City heeft de openingswedstrijd van de dertiende speeldag in de Premier League met 1-2 gewonnen op het veld van Burnley. Dean Marney bracht de thuisploeg, waar Steven Defour in de basis startte en na tachtig minuten naar de kant werd gehaald, na veertien minuten op voorsprong. Twee doelpunten van het Argentijnse woelwater Sergio Agüero (37. en 60.) trokken de Citizens uiteindelijk toch nog over de streep. Opvallend, Kevin De Bruyne moest van Pep Guardiola op de bank starten in Burnley. Pas na 78 minuten mocht de duurste Belgische voetballer aller tijden invallen. Mogelijk is KDB vermoeid na de opeenvolging van wedstrijden de voorbije weken en gunde zijn Spaanse coach hem daarom rust. Bij City is aanvoerder Vincent Kompany nog tot het einde van het jaar out.

In de Premier League springt City voorlopig over Chelsea naar de leidersplaats. The Blues spelen zaterdagavond nog de Londense derby tegen Tottenham Hotspur. Bij winst nemen Eden Hazard en co de leiding opnieuw over.